CrYPTO PARA NEDİR? NASIL KAZANILIR?

coinpayu

 Crypto paralar,şifrelenmiş,dijital sanal para birimleridir.Herhangi bir bankadan bağımsız olarak çalışır.Ağında yer alan coin yada tokenları güvence altına almak için kripto algoritmalar kullanır.İlk kez 2009 yılında piyasa çıkmıştır.İlk olarak bitcoin ile piyasaya girmiştir. Satoshi Nakamoto veya grubu tarafından ortaya çıkarılmıştır.

Crypto paraların yasallığı ülkeden ülkeye değişmektedir. Bazı ülkeler ticaretine izin verirken bazıları yasaklamaktadır. Türkiye de henüz herhangi bir yasak veya kısıtlama yoktur. Ama Türkiye de ödemelerde doğrudan veya dolaylı kullanılamayacağı belirtildi. Ev,araba v.b. (Vergi alınamayacağından dolayı) 

Crypto paraların bir üretim sınırı vardır.Üretimleri arttıkça çözülmesi gerekli işlemler zorlaşmaya başlar.Üretimleri mining (madencilik) denilen yöntemlerle yapılır.Bu işleri kendiniz bile evinizde güçlü bir ekran kartı ve bilgisayar ile yapabilir.Coin kazayarak madencilik yapabilirsiniz. Bu işi abartıp bir bilgisayara 25-30 tane ekran kartı takarak sırf madencilik işleri ile uğraşan insanlar olduğunu biliyorum.

Crypto paraların en önemli avantajı hesabınıza kimsenin el koyamayacak olması ve herhangi bir olumsuz ekonomik durumdan etkilenmeyecek olmasıdır. Kurulmuş olan borsaları ile alım-satım yaparak kazanç sağlayabilirsiniz.

coinpayu

Yorum Gönder

0 Yorumlar

google-site-verification=hnoPpN_CEhHU6Rxuaoxa3qvggr-7bg7q-G2meFhbO5c